Wednesday, November 18, 2015

Isi Atau Kulit


"Ada orang lihat kulit,
Ada orang lihat isinya"
~S.Amin Shahab~

7 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak suka isinya eelebor :D

raihanah said...

sedapnya durian tu

Kakzakie said...

Masa nak beli of course kena tengok kulitnya dulu
Minta tolong buka nampak isi baru pilih lagi dan lagi:)

Diana Rashid said...

yang penting isinya,....
tapi ada orang nilai isinya melalui kulit...

Chenta said...

fitrah manusia,, dia akan lihat kulit,, yang putih cantik gebu ala2 qu puteh,, confirm arr dipandang,, di lirik2 seiring senyuman,,
namun,,
yang pada akhirnya tertipu pandangan mata,, isi dalaman (hati) yang baik juga diingati hingga ke mati,, kan

hainom OKje said...

Nampak gebu gebas isi dia tu.....sedapnyaaaa
Kalau saya, dah tentu tengok isinya....tp nak tengok isinya kena gak belek kulitnya. Camne tu?

So kalau cenggitu, dua dua pun sama penting kot

Kesuma Angsana said...

Dalam maknanyer ni... KA x makan doyan he3