Monday, February 10, 2014

Perhatian Untuk kaum Bapa



Kepada cik abang yang bergelar suami di luar sana, apabila ternampak notis ini kat Baby Room, tak payahlah berlagak macho nak menemankan dan duduk sebelah isteri kat dalam bilik ini. Kesian ibu-ibu lain yang nak menyusukan baby mereka. 

Selain daripada menyebabkan ibu-ibu lain tidak selesa dan malu, malah tujuannya adalah dari segi mashalat aurat kaum wanita. Cukuplah dengan macho kat rumah apabila isteri menyusukan anak, kaum bapa boleh tolong meringankan beban isteri masing-masing dengan membuat apa-apa kerja rumah yang berkaitan,




7 comments:

Kakzakie said...

Betul Ee.. kalau dah notis begini diberikan masih tak sedar lagi tak tahu nak kata apa.

Baguslah kalau pihak management shopping alert hal ini. Tempat kakak tak ada lagi kakak nampak..

eelobor said...

KAKZAKIE: itu ari ada lah nampak, mungkin dia tak perasan notis yang di tampal kat dinding nie kut. tapi rasanya dah banyak kali saya jumpa kes sebegini....

Fazleyatul Aini said...

erk ada ke kaum adam yg masuk jugak. ishhhhh

eelobor said...

ada...tapi tak sampai hati la pulak nak upload gambar tu kat sini

HeNRieTTa JoSe said...

Btul tu...sgt setuju...

Psss...nak note3 erk...notepad size A3 kaler kaler nak?hehehe...

Liza Razak said...

betul tu sis...kesian kat ibu2 lain yang tgh menyusukan baby..mesti segan

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan FOLLOW blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)