Monday, February 10, 2014

Perhatian Untuk kaum Bapa



Kepada cik abang yang bergelar suami di luar sana, apabila ternampak notis ini kat Baby Room, tak payahlah berlagak macho nak menemankan dan duduk sebelah isteri kat dalam bilik ini. Kesian ibu-ibu lain yang nak menyusukan baby mereka. 

Selain daripada menyebabkan ibu-ibu lain tidak selesa dan malu, malah tujuannya adalah dari segi mashalat aurat kaum wanita. Cukuplah dengan macho kat rumah apabila isteri menyusukan anak, kaum bapa boleh tolong meringankan beban isteri masing-masing dengan membuat apa-apa kerja rumah yang berkaitan,




Wednesday, February 05, 2014

Tempoh Jaminan (Warranty) Set Top Box Unifi

Baru-baru ini aku ada ke TM Setapak yang berdekatan dengan Taman Tasik Titiwangsa untuk bertanyakan mengenai Set Top Box (STB) aku yang sudah tidak berfungsi (kemungkinan rosak). Untuk pengetahuan, STB adalah seperti gambar di bawah yang mana berfungsi untuk tengok siaran (langganan unifi) kat TV.



Untuk makluman juga, tempoh jaminan (warranty) bagi STB adalah setahun dari tarikh pemasangan. Sebelum ini aku pernah bertanyakan mengenai tempoh jaminan baru setelah kontrak 2 tahun aku tamat pada bulan September 2013. Boleh rujuk pada entri lepas Panduan Downgrade / Upgrade Pakej Unifi. Pada hakikatnya STB aku dah lama rosak iaitu pada tahun 2012 iaitu selepas setahun aku mula melanggan unifi. 

Tapi aku tak ambil pot sangat sebab tak tengok sangat pun channel kat HyppTV yang banyak merapu dan aku juga pelanggan pakej astro. Malah aku juga pernah di nasihatkan oleh seseorang, iaitu apabila tamat tempoh jaminan dan tamat kontrak, TAMAT jer akaun lama & buat pendaftaran pada akaun baru maka kita akan mendapat segala peralatan baru serta tempoh jaminan yang baru. SATU PENGAJARAN yang telah aku abaikan!!!!!

Pada bulan september lepas (2013) aku juga ke TM Setapak untuk proses downgrade pakej dan aku sempat bertanya kepada staff di kaunter, adakah aku akan mendapat tempoh JAMINAN yang baru kerana setiap downgrade pakej aku akan terikat dengan tempoh KONTRAK baru selama 2 tahun lagi dengan peralatan LAMA SEDIA ADA sebelum ini seperti STB(tak berfungsi), Residential Gateway (router kut?), Telefon Tanpa Wayar yang kesemuanya hanya tempoh jaminan hanya setahun sahaja kecuali Broadband Termination Unit (BTU) yang mana tempoh jaminan adalah sepanjang hayat. Jawapan tersebut adalah YA, aku berhak untuk mendapat tempoh JAMINAN baru dengan KONTRAK BARU. 

Sehinggalah pada beberapa minggu lepas, bila mana aku ke sana untuk buat aduan mengenai STB aku yang telah rosak maka aku telah mendapat jawapan yang sebaliknya iaitu tempoh jaminan aku telah tamat dan ianya dikira setahun dari tempoh pemasangan akaun aku pada tahun 2011. Ya... aku telah terkena dan aku tiada bukti percakapan yang di rekod atau video yang yang dirakam bilamana pernah diberitahu sebelum ini mengenai tempoh jaminan yang baru apabila kontrak baru di sambung.

Sekadar untuk berkongsi.... biarlah hanya aku yang terkena dan tidak kepada anda-anda yang lain di luar sana.