Tuesday, February 07, 2012

JJCM: O'Briens at KLCC

 

Kebetulan hari ini merupakan ulang tahun perkahwinan kami, petang tadi kami ke KLCC untuk mencari lokasi yang sesuai. Maklumlah, cuti kali nie kami tak kemana2 pun kerana sibuk dengan urusan rumah - membasuh & mengecat sebelum boleh berpindah hujung bulan nanti. Entah macam mana boleh terasa nak makan salad selepas tengok beberapa keping gambar kat google images. Walaupun hari ini terpaksa bekerja pada waktu pagi hingga jam 3.30pm, kami bergerak ke KLCC selepas asar tadi dan lokasinya di O'Briens, Irish Sandwich Cafe.



Iced Mocha

Cheese Cake

Classic Ceaser Salad
( Parmesan, chicken & chicken crisp, 
crouton, olive, mixed leaves, ceaser dressing )

Chicken, Chicken Crisp & Cheddar Wrap
( with mixed peppers, red onion & tomato )


******
Perlu diingat bahawa aku suka berkongsi di sini tempat2 yang aku suka makan dan suka memberi komen berdasarkan rasa tekak aku. Sedikit pun tidak terlintas di hati untuk nak menunjuk2. Aku banyak menerima komen2 (bukan komen di blog) yang sinis mengatakan bermacam2. Niat aku berkongsi kerana untuk memberi pilihan kepada pembaca2 lain untuk membuat pilihan seandainya ingin mencari lokasi2 pilihan makanan. Begitu juga, aku suka membuat survey terlebih dahulu dengan membaca beberapa blog sebelum menerjah kemana2 kedai makan.

Aku tahu, itulah sifat manusia yang ada saja yang tak kena di mata mereka. Jika aku buat entri berkenaan makanan, kata aku suka makan. Kalau aku bercerita pasal family, ada yang kata aku bukan artis dan takde sapa pun yang nak baca kisah aku. Bila aku berkongsi pasal2 imu agama, kata aku nak tunjuk baik. Bila aku berkongsi artikel2 yang menarik, ada yang kata aku main copy paste jer. Ada saja yang tak pernah betul. Tapi terpulang lah kan. Aku berterima kasih kepada yang sudi menegur untuk memperbaiki kelemahan & kesilapan aku.

secara kebetulan kami berdua berkongsi hobi yang sama.....

JJCM: Restoran Rumah Thai, Taman Melati

Ice Cream - menu untuk MuazRM3.90

Kali ini sempat juga nak mencuba makanan di Restoran Rumah Thai yang terletak di Taman Melati, Setapak. Pada bulan puasa yang lepas pun pernah gak singgah nak makan kat sini tapi disebabkan lewat dan walk-in jer, tiada lagi meja kosong. Tengah duk pikir2 lokasi kat mana nak makan malam, lantas teringat nak mencuba makanan di restoran ini semasa duk tengah drive kereta. Apa lagi kan?


Sayur Broccoli-8/10

Udang Mentega -8.5/10

Untuk hidangan semalam, kami mengambil set untuk 2 orang makan namun terpaksa ambil nasi putih lagi satu disebabkan kami datang berempat termasuk adik ipar. Tapi kira 3 orang jer lah makan sebab budak kecik tuh (Muaz) cuma makan ice cream jer.

Ikan Kerapu 3 Rasa - 8.5/10

Ayam Pandan -7/10

Untuk set hidangan berharga RM42 termasuk Nasi Putih, Tomyam, Sayur Broccoli, Ayam Pandan & Udang Mentega. Namun kami membuat tempahan berasingan iaitu Ikan Kerapu Masak 3 Rasa yang berharga RM7 untuk 100g dan juga Kerabu Mangga Muda yang berharga RM8.90 sepinggan.

Kerabu Mangga Muda - 9/10

Tomyam - 7/10

Secara keseluruhan, makanan kat sini aku boleh bagi 8.5/10 dan sangat2 berpuas hati (ikut selera tekak aku ler). Kemungkinan akan ada siri ulangan untuk kali ke-2, tapi yang pasti bukan dalam temoh yang terdekat ler. Yang pasti makanan kat sini sangat berbaloi dengan harga2 yang ditawarkan. Kedai ini terletak di Melati Utama, Setapak. Untuk maklumat lanjut, boleh tengok kat sini.

 Hidangan makan malam kami bertiga


orang lain tengah syok rehat kat rumah tapi aku terpaksa bekerja.....