Friday, January 20, 2012

Logo Halal JAKIM



Terima kasih kepada JAKIM kerana telah membuat beberapa gerak gempur ke beberapa premis kedai makan dan mengambil berat akan isu halal-haram. Sememangnya makanan halal-haram ini tersangat2 penting bagi kita yang muslim nie, bukan main belasah jer kan? Semoga pemantauan yang berterusan dari pihak terbabit, tiada lagi keraguan kita sebagai pengguna yang mana satu logo halal swasta ler atau logo halal palsu.  Salah satu kenapa doa kita tidak dimakbulkan Allah swt atau solat tidak khusyuk adalah berpunca daripada pemakanan seharian kita.

Hehehehe.... negara yang majoriti penduduk islam & agama rasminya adalah islam memerlukan pelekat logo halal. Sepatutnya semua kedai kena sediakan makanan yang HALAL & BERSIH dari segi penyediaannya kecuali kedai yang menyediakan makanan haram bagi orang islam, barulah di labelkan dengan pelekat "Tidak Halal - Untuk Bukan Islam Sahaja". 

maklumat lanjut boleh tengok di Portal Rasmi Halal Malaysia

7 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

ada gak tengok dalam 999 malam tadik. bagus Jakim kalau terus agresif macam nihhh

cheqna said...

betul betul...yolo doh tu...
halal haram ni bukan main2...
makane tu..jadi daroh daging kitooo

Huda said...

Memang jakim kena aktif dan agresif..

Amy Syaquena said...

sepatutnya dari dulu lagi pihak JAKIM buat macam nie..agreasif sikit baru orang x berani buat dan peka dalam hal sebegini...

Kakcik Seroja said...

Ada loga halal pun boleh menimbulkan ragu2 di hati... :(

amirah said...

kalau lebih agresif kan bagus..

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Editor,

Skrg ni mcm2 logo halal yang boleh mengelirukan kita sebagai umat islam, harap pihak JAKIM terus bekerja keras dan memantau mana-mana premis makanan supaya tidak timbulnya rasa was-was....

BTW thanx for da info...Kami dah follow blog editor, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com