Saturday, December 10, 2011

Burger Bobby Simpang 3, AU5 Lembah Keramat


Burger Arnab Cheese Special


Setelah hajat sekian lama tertangguh nak makan burger Bob Simpang 3, AU5 Lembah Keramat, tercapai juga keinginan nak merasai sendiri burger nih. Pertama kali aku tengok dalam video youtube yang kat bawah nie. Setelah tengok kat video tuh, cara penyediaan burger nie memang agak berlainan sedikit dan berbeza dengan gerai2 burger yang lain.





Set masa dengan seorang sahabat blogger iaitu Nik Zulkhairi, maka kami bertemu di Giant Taman Permata sebelum terus ke lokasi AU5. Pertama kali bertemu dengan blogger nie, hampir 2 jam juga kami bersembang. Ini kerana burger yang di pesan mengambil masa melebihi sejam untuk siap dan campur dengan borak2 kosong selain sessi intro memperkenalkan diri masing2.

Jika aku perhatikan banner di gerai burger nie, dia juga ada menyediakan perkhidmatan delivery bagi kawasan setempat (AU5) dan boleh di hubungi melalui facebook serta BBM (Blackberry Messenger) - gambar tak sempat di rakam kerana orang terlalu ramai. Pemalu jugak aku nie weiii.....

Apapun penantian kami melebihi sejam sangat berbaloi kerana burger yang di pesan semalam memang sangat sedap.

10 comments:

Cik SHiNJU said...

Pasni ace try beger bakar Rawang plak...Daging beger dibakar menggunakan arang...

luahfikiran said...

SALAM,
OOSH LAMANYA, SATU JAM BARU SIAP ! NAMPAK BEST JE.

Lya Colours said...

arnab?
errr tak pernah makan. hihi
tapi nampak sodap yo

kasihibu said...

macam sangat sedap je , melimpah ruah gitu ramuan burger tu

*∽ IZAN ∽* said...

Mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! kalah prosperiry Mc D cam nih!@ ehehheeh

p/s: nak tanya.. Samsung Galaxy SII tu kalau nak tolak memurah berapakah> eheheheh

mama tisya said...

mak aiii lebih dr sejam ye..brp harganye tu??nmpk menarik..burger arnab plak tu

eelobor said...

cik shinju: boleh bagi okasi tepat sket dok? kalu ado alamat GPS lagi molek.... huhuhuu

luahfikiran: Salam... hehehe, tapi agak berbaloi penungguan tersebut

Lya Colours: hehehe....pertama kali gak cuba daging arnab....

kasihibu: bagi saya, terbaik yg pernah saya makan

izan: hahaha...memang kalah dowh...
p/s: ada email atau fb? berapa berani bayar? huhuhuhu

mama tisya: harga lebih dari RM5... saya tak ingat harga sebenar. memang sedap gak daging arnab nih

Nik Zulkhairi said...

berbaloi tunggu berjam2. sesuai utk menambah lemak & kolestrol.

Kalamhati said...

mak aih teruja tgk beger tu weh..hehe

kt kuantan pun ado jugok hok sedap,meme sohow..tp tgk beger AU5 ni lg la teliurnyo..

Citarasa Rinduan said...

peehhhhhhhhhhhhhhhh

mmg menyelerakan