Friday, July 01, 2011

Limastiga Homestay, Umbai Melaka



Kali pertama aku tengok gambar2 dekat email yang di hantar oleh seorang sahabat, memang tertarik sangat2 dengan keindahan dan kecantikan Homestay ala2 konsep kampung nih. Ada juga buat perancangan dengan sahabat tersebut dan mencadangkan agar kami membuat gathering kawan2 sekolah dekat sini.




Semua gambar2 nie aku ambik kat email jer dan belum sampai lagi. Kira tolong kasi promote sket2 jer. Sebenarnya tak perlu nak di promosi pun sebab tempat nie memang dah terkenal pun. Kebetulan aku & keluarga juga akan bercuti ke Melaka esok hari. Suruh jer wife aku untuk booking bilik. Tahu tak apa jawapannya? Booking untuk hari minggu untuk sepanjang tahun ini sudah penuh. Kalau nak booking juga, sila pilih tarikh tahun depan. Hahhhhh.....terkejut aku beb. Dalam laman web pun memang ada jadual bagi mereka2 yang telah menempah bilik. Penuh siuttttt.......



Cantik tak kawasan nie? Sejuk jer mata memandang kan..... dan tempat ini juga merupakan lokasi tempat ikan bakar yang fofular itu ler. Aku dah lama merancang untuk melahap ikan bakar kat situ. Insya Allah, jika tidak menjadi halangan petang esok akan di realisasikan impian tersebut. heheheheh......Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) lagi la aku nampaknya. Kali nie sampai ke Melaka nak di terjahnya.

Ada tak kekawan dari Melaka yang boleh memberi cadangan di tempat mana yang sesuai untuk aku menginap esok malam???

14 comments:

Cik SHiNJU said...

Wah...full booked smpai akhir thn erk..msti best tempat ni... mekasih share..

eelobor said...

tau x pe....memang jadual untuk hari minggu dah penuh. tapi kalau hari biasa masih ada lagi.....

amirah said...

bro, kena tgk tmpt mana yg bro nak pegi..kalo area melaka banda hilir, elokla cari dekat2 area bdnar..tp kalau nak ke umbai pun tak jauh mana melaka ni. saya nak suggest pun takut fully booked. melaka mmng camtu. sentiasa full.tp cubala dulu mana tau ada rezeki..

sarah-najwan said...

nati akak pi holiday melaka..nok boking hotel ni..

pasni tenyeh gambar2 byk2 deh..

Citarasa Rinduan said...

Peeh..
gila kentang syok gila tempat nie..
rasanya kena pilih tahun depan nie beb..

Sharinginfoz said...

dah lama tak pi melaka, anyway ahad jangan lupa game besar

Lya Colours said...

waa cantiknya. saya org melaka pon xtau ada homestay cantik macam ni kat negeri sdri. hihi keji btol

Anonymous said...

Abg...
Kite pegi tahun dpnlaa ek..skrg dh kena siap2 book yer..pilih tarikh jer..hihihi..Kite pegi masa anniversary ek..

*Puan Isteri*

anyss said...

Assalamualaikum,
Homestay ni kan tempat shah rukh khan buat pergambaran awal tahun dulu kan?

Sebab tu kot sentiasa penuh...dah glamerrrr sampai benua India sana nunnn!

Tapi, memang indah! Jom kita pi sana tengah minggu la la la Melak bukannya jauh benorrr pun

kakchik@ella said...

cun arr eelobor. ce awak dptkan more info. blh la KC gi len tahun nnt. hihi.

kakcik said...

Homestay ke tu? Bukankah konsep homestay ialah tinggal bersama tuan rumah? Atau kakcik yang tak faham? :)

siti murni said...

memang cantik homestay ni...terpesona dibuatnya..:)

Nini Hartini said...

Subhanallah.. Limastiga ni homestay ke? dekat je ngn rumah mak tp x pernah tau pun.ingatkan ni rumah persinggahan org kaya mana. hehe.. nasib baik baca kt sini. klu x sampai bila la baru tau. huhu

Sphynx Cat di Malaysia
.

kelate said...

Tarak cantik punya............