Tuesday, December 21, 2010

Nak Basuh Tangan Kat Kedai Makan Pun Kena Caj?




Gambar nie aku dapat kat facebook di Oh! Media. Sejauh mana kebenaran aku tak pasti la pulak sebab tidak di sertakan kedai tuh kat kawasan mana. Rasanya sekiranya betullah seperti dalam gambar di atas (tidak di edit sebagai mana tulen di dakwanya), inilah kedai pertama yang aku dengar mengenakan bayaran untuk membasuh tangan bila nak makan. Sudu juga tidak di sediakan.

Hehehehehe, betul ker nie. Atau nak buat kontroversi jer. Kalau nak caj kat situ sekalipun, tak payah la nak letak gambar cam gitu kan. Caj jer sekali kat dalam harga makanan tuh. Tak payah la nak heboh2 atau kecoh2 nak kenakan caj bayaran basuh tangan kan?

Apapun, nie entri saje2 dan suka2 jer. Kesahihan pun belum tentu lagi. Tapi aku tidak memfitnah sape kut. Takde pulak aku tulis nama tokey kedai tu kan? Cuma beri pandangan sekiranya benar seperti dalam gambar itu jer.

hehehe, pertama kali tengok cam nak tergelak jer. 2 kali tengok masih nak tergelak & 3 kali tengok pun masih nak tergelak lagi. hahahahhahahahahhaa

24 comments:

Aku Ibu Muda said...

perghh...basuh tangun pon nak cas doploh sen ke. melampau la kalau betul kan :(

Dunia AkuIbuMuda dan Ragam Keluarga Inchik Moza

eelobor said...

hehehe, melampau tahap gaban

Hanis MY said...

pengsan!

eelobor said...

kat jepun berapa yen agaknya yer? hihihihi

Amy Syaquena said...

As'salam..

Adoi nak basuh tangan pun kena cas melampau betul...

eelobor said...

wassalam, nasib baik amy tak buka kedai makan gak. hehehehe, selamat pegi makan angin yer... jauh tuh. tak mampu kita nak pegi jauh2

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

customer mesti lepas datang sekali terus serik nak dtg kali kedua...kalu basuh tangan dah kena 20 sen,berapa la harga tomyam semangkuk kat kedai tuh??

eelobor said...

mungkin hanya untung jangka pendek je kut.....aku yakin hanya beberapa peratus jer yang akan mengulangi kali ke-2. bukan tak mampu bayar cuma terasa cam kelakat jer

relevan said...

Hah ! ini dia..nak basuh tangan pun kena charge..

asilahmuhajer said...

kalau betul2 ada la, sah2 tokey kedai tu tutup periuk nasi sendiri. silap2 org datang cuci tgn je. hahaha..

eelobor said...

hehehe.....lama tak nampak komen dari cikgu

asilahmuhajer said...

memang dah lama tak melayari internet untuk tujuan suka2. asyik bukak laman web rasmi je. ni tgh cuti sekolah baru teringat kawan2 kat blog ni. rindu la konon.. hahaha.

sarah-najwan said...

mok wey..kene tau keda mano tu sebak bole bowok air byk2 utk basuh tange..kalu akak ni..satu famili 6 org=RM1.20..hish!!!

air payoh kot kawase dio..hehe

eelobor said...

cikgu asilah: berkunjung gak ke sana, tapi entri dah lama tak update kan?

sarah: baru 1.20, lum lagi jadi 1.40. hahahahaha

Puteripisces said...

ish3 mmg x patut la...huhu

wahida said...

mula2 baca saya gelak, dua kali baca saya rasa sakit hati pulak...benda mcm tu pun nak caj?

eelobor said...

pu3: rasanya smua akan cakap tak patut. sya tertunggu gak komen pertama yang mengatakan caj itu adalah patut....

wahida: saya lak sampai sekarang masih nak tergelak lagi

Puteripisces said...

sebnrnye x mustahil ade kedai lain yg caj jgk tp x mungkin tunjuk terang-terangan camtu...ape slhnye kalo masuk dlm caj makanan ker...xde la ketara sgt kn...

nur said...

gelak jgn tak gelak.. eh betulker?
ALL IN ONE

MiszMaryaNe said...

ishhk, kt mne tu?
xnk la p mkn sne, huhu

azzey said...

eelobor: hu3....kira2 balik klu dh 20 orang bp dah untung tu......

eelobor said...

nur & miszmaryane: saya tak pasti lak kedai tuh kat mana...

TMYZ said...

JOM KITA BOIKOT RESTORAN TU,

BIAR DIA TAHU KITA PUNYA 20SEN SAMA BESAR DENGAN RODA KERETA LEMBU....,

eeilk! kat mana restoran tu..?

halo-halo skit!

eelobor said...

TYMZ: lum tahu lagi kedai tu area mana, dah tahu nanti cheq habaq kasi tau yer...