Tuesday, December 21, 2010

Iklan Gambar Produk Menurunkan Berat Badan Tipu ?

Pernah tak anda perasan iklan2 kat suratkhabar atau televisyen mengenai gambar sebelum dan selepas. Apa maksud sebelum dan selepas tu? Kebiasaannya bagi iklan untuk menguruskan badan. Ada gambar yang di ambil sebelum menggunakan produk tersebut dan juga satu lagi selepas menggunakan produk tersebut. Mesti anda semua pernah perasan kan?

Adakah anda percaya bulat2 dengan gambar tersebut? Hari nie aku mendapat tutorial mengenai penggunaan untuk mengubahsuai sesuatu gambar (edit picture) tersebut. Gambar daripada seorang yang gemuk boleh di jadikan kurus, serta macam2 lagi yang boleh di buat. Lantas aku teringat pada iklan2 kat suratkhabar mengenai penjualan produk2 untuk menguruskan badan. Ini membuatkan aku berfikir 2,3 kali sekarang tentang kesahihan gambar2 yang terpampang di ruangan iklan tersebut.

Mulanya aku nak letak jer video tutorial tersebut, namun di sebabkan blog aku nie ada pelbagai lapisan yang membacanya aku rasakan tidak sesuai., kerana ada antaranya masih di bawah umur. Hehehehe.....kenapa aku rasa tak sesuai. Nak tahu lebih lanjut, korang semua boleh tengok sendiri kat sini. Jika ada gak yang bawah umur tuh tengok, aku tak bertanggungjawab yer. Hehehehe...... jangan salahkan aku lak yer.

anggap jer cuma video tutorial dan pembelajaran

Nak Basuh Tangan Kat Kedai Makan Pun Kena Caj?




Gambar nie aku dapat kat facebook di Oh! Media. Sejauh mana kebenaran aku tak pasti la pulak sebab tidak di sertakan kedai tuh kat kawasan mana. Rasanya sekiranya betullah seperti dalam gambar di atas (tidak di edit sebagai mana tulen di dakwanya), inilah kedai pertama yang aku dengar mengenakan bayaran untuk membasuh tangan bila nak makan. Sudu juga tidak di sediakan.

Hehehehehe, betul ker nie. Atau nak buat kontroversi jer. Kalau nak caj kat situ sekalipun, tak payah la nak letak gambar cam gitu kan. Caj jer sekali kat dalam harga makanan tuh. Tak payah la nak heboh2 atau kecoh2 nak kenakan caj bayaran basuh tangan kan?

Apapun, nie entri saje2 dan suka2 jer. Kesahihan pun belum tentu lagi. Tapi aku tidak memfitnah sape kut. Takde pulak aku tulis nama tokey kedai tu kan? Cuma beri pandangan sekiranya benar seperti dalam gambar itu jer.

hehehe, pertama kali tengok cam nak tergelak jer. 2 kali tengok masih nak tergelak & 3 kali tengok pun masih nak tergelak lagi. hahahahhahahahahhaa