Monday, November 22, 2010

Kereta Baru Bermasalah

Hari nie terpaksa ambil cuti lagi sehari. Penat yang teramat sangat. Bajet boleh sampai awal sebelum maghrib semalam setelah bertolak dari Bukit Gambang jam 3.30pm. Nasib tak menyebelahi kerana terperangkap dalam kesesakan lalulintas.

Bermula 10km nak sampai ke tol karak di bawa hingga ke tol gombak. Mendengar info di radio, kesesakan berlaku kerana jumlah kereta yang terlalu banyak dan bukannya di sebabkan kemalangan. Di tol Bentong pun dah nak maghrib, jika masih awal sempat lagi buat u-turn dan lalu ikut jalan gombak lama.

Pagi ni ada beberapa kerja yang nak di selesaikan. Pertama sekali nak ke Pusat Servis kereta lepas hantar wife ke tempat kerja jap lagi. Memang betulah Buatan Malaysia amat berkualiti dan di sukai ramai. Bayangkan tak sampai 2 minggu keluar dari kilang tapi dah ada masalah dengan kereta nie.

Seingat aku, lain2 model sebelum ni pun semuanya mengalami masalah. Power windows tak berfungsi ler, pintu tak boleh tutup kemas ler dan macam2 lagi. Apapun, nak dengar dulu apa penjelasan pomen nanti dan berapa masa yang dia nak ambik untuk selesai masalah aku.

nota: belilah barangan Buatan Malaysia....sama2 kita menyokong barangan kita yang amat berkualiti (nak beli jenama luar negara aku tak mampu, kena sabar jer lah )

2 comments:

My Little Diary said...

salam,
bykkan bersabar...

azzey said...

eelobor: pnh gak dgr mslh yg mcm gini tp tak pnh plak alami....harap2 dpt settle ye....